22 Aralık 2015 Salı

Başka Dilde Aşk - Mia Sheridan | Kitap Yorumu


Başka Dilde Aşk, korkunç bir gecenin hatıralarına zincirlenmiş bir kadının ve sevgisiyle o zincirleri kırabilecek adamın hikâyesi. Geçmişin acı yüklü izlerini taşıyan sessiz bir adamın ve sesini bulmasına yardım edebilecek kadının hikâyesi. Acının, kaderin ve aşkın iyileştirici gücünün hikâyesi…
Başka Dilde Aşk, okuduğum en tatlı ve hüzünlü hikayelerden biriydi. Oturup ağlarsınız demiyorum ama beni bir duygusallaştırdı. Kitap size mükemmel şeyler sunmuyor. Kitap mükemmel tabi ama aşırı bir beklentiye kapılırsanız hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz var. Siz ufak, hüzünlü ve tatlı bir hikaye okuma fikriyle alın kitabı elinize, pişman olmazsınız. Fazla uzatmadan konuya giriyorum.

Bree Prescott sıkıntılı dönemler atlatmış ve uzaklaşmaya karar vermiş biri. Yaşadığı yerden ayrılıp Pelion kasabasına taşınıyor. Taşındığı sakin kasabada kafasını toparlamayı, yeniden başlamayı ve geçmişinden uzaklaşmayı umuyor.  Bir gün hızlı bir market alışverişinden çıktığında ufak bir kaza oluyor ve eşyaları yere dökülüyor. İşte bu kısımda Archer Hale devreye giriyor.

Yardım etsede kızın hiçbir konuşmasına cevap vermeden gidiyor. O günden sonra ufak karşılaşmalar yaşanıyor ve Bree, Archer hakkında bir şeyler öğreniyor. Sesini kaybettiğini ve ailesi hakkındaki gerçekleri duyduğunda Bree, bu yaralı adamı daha yakından tanımak istiyor.

Archer gerçekten yaralı bir kuş gibiydi. İçinde ufak bir çocuk ve o çocuğa ait dev bir kalp var ama bunu tüm çevreden saklıyor. Bree, o ufak çocuğu görmeyi başarıyor ve onun yaralarını sararken kendiside iyileşmeye başlıyor. Kitap ilerledikçe iki karakterde birbirlerine açılmaya ve acılarını anlatmaya başlıyorlar.


Archer uzun süre toplumdan soyutlandığı için kendini eksik hissettiği anlar oluyor ama bunları atlatacak güce sahip, Bree ona her konuda yardımcı oluyor. Kitapta saçma sapan yanlış anlaşılmalar olmadan direk içlerinden geleni söylemeleri ve masum halleri beni benden aldı.

"Kötü bir şeyin bir güzellik doğurabileceğine ve ne olduğunu görebileceğim bir zaman olduğuna inanmaya çalışırım. Kendi resmimi görmeme yardım ettin, Archer. Kendininkini görmende sana yardımcı olmama izin ver."

Ayrıca Archer'ın bir rakibi var ve bu kişi kendi ailesinden. Bree fazla yüz vermesede, Archer kendini eksik hissetmeye devam ediyor ve bağlanma korkusu yaşıyor.


Kısaca söylemek gerekirse masum, sıcak ve duygusal bir aşk okumak istiyorsanız bu kitap doğru tercih. Archer, sesiyle sizi kendine bağlayacak ve ona sarılma isteğiyle dolacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder