22 Aralık 2015 Salı

Kızıl Ateş - Ilona Andrews (Saklı Miras #1) | Kitap Yorumu


Ben ateşim: Benim için yan.
Nevada Baylor dedektiflik kariyerinin en zorlu göreviyle karşı karşıyaydı; dengesiz bir şüpheliyi bulup ailesine teslim etmek. Bu görev tam bir intihar girişimiydi. Yakalaması gereken kişi en yüksek seviyede büyü gücüne sahip bir Lider'di ve önüne gelen her şeyi ve herkesi ateşe veriyordu. 
Ve sonra son derece karanlık ve baştan çıkarıcı bir milyarder ve aynı derecede güçlü başka bir Lider, Connor "Çılgın" Rogan ortaya çıkmış ve Nevada'yı kaçırmıştı. Nevada ondan kaçmakla, kendisini onun kollarına bırakmak arasında bocalıyordu. Ve daha da kötüsü, hayatta kalabilmek için Çılgın Rogan'la işbirliği yapmak zorundaydı. 
Rogan da Nevada'yla aynı hedefin peşindeydi, bu nedenle ona ihtiyacı vardı. Fakat Nevada kolay lokma değildi ve Rogan hayatında ilk kez kendinden başka birisini önemsemeye başlamıştı. Ama Rogan büyü dünyasında aşkın da en az ölüm kadar tehlikeli olabildiğini çok önceden öğrenmişti. 

Herkese Merhaba!!
1 ay falan oldu sanırım bloga bakmayalı. Buralar çorak arazi gibi kaldı. Kızıl Ateş sayesinde yorum yazacak heyecanı buldum. Ben uzatmadan kitaba geçeyim.

1863'de, bizim dünyamıza çok benzer bir gezegende, Avrupalı bilimadamları insanların büyü yeteneklerini ortaya çıkaran bir karışım olan Osiris serumunu icat ettiler. Yetenekler çok fazlaydı ve çeşitlere ayrılıyorlardı. Bazı insanlar hayvanları yönetme gücü elde ederken, bazıları kilometreler ötesinden su kaynaklarını sezebiliyorlardı, diğerleri ise birden ellerinden çıkarabilecekleri yıldırım dalgalarıyla düşmanlarını öldürebileceklerini keşfettiler. Serum dünyaya yayıldı. Orduların güçlenmesi için askerlere verildi ve hızla dağıldı. İnsanlar serumun yarattığı tanrısal güçlerin farkına vardıklarında serumu kilitlediler ama çok geçti. Karışımın yarattığı güçler ebeveynlerinden çocuklara geçiyordu. Önceden para ve güç için evlenenler artık büyü için evleniyorlardı. Bir buçuk asır sonra güçlü kalıtsal büyülere sahip aileler hanedanlıklara dönüştü. Haneler, şirketlere ve şehirler içinde kendi bölgelerine sahip olarak politika üzerinde nüfuz sahibiydiler. Bazı büyü yetenekleri yıkıcı, bazıları ise zararsızdı.
Ama hiçbir büyü kullanıcısı hafife alınmamalıydı.

Güçlerin ortaya çıkış hikayesi böyle. Nevada'nın ailesi bir şirket sahibi. Fazla büyük ve tanınan bir şirket değil ama Nevada yaptığı işten oldukça memnun. Kendisi ufak çaplı sigorta yolsuzlukları ve aldatan eşler için dedektiflik yapıyor. Taki şirketi sattıkları Montgomery Uluslararası Araştırmalar (MUA), ondan Adam Pierce'ı bulmasını isteyene kadar. Adam Pierce genç bir Lider. Yani büyüsünü en üst seviyede kullanan bir varis. Nevada bu işi kabul etmek zorunda kalıyor, yoksa şirketi kaybedecek.
Teknolojiden anlayan 19 yaşındaki kuzeni Bern dışında kimseye ölümüne sebep olabilecek kadar tehlikeli olan bu görevden söz etmiyor. Ufak araştırmalar ve deliller sonucu suç işleyip ortadan kaybolan Adam Pierce'ın izini buluyor ve kendisini araması için bir numara bırakıyor. Şirketin Nevada'dan isteği Adam'ın zarar görmeden ailesine teslim olması. Nevada'nın yeteneğini unutmadan söyleyeyim; kendisi yalan söyleyenleri anlayabiliyor. Yani ana karakterimizde devasa bir güç olduğu söylenemez. İşe yarar ama Adam'ın çıkardığı yangınlar ve kontrol ettiği ateş düşünüldüğünde pek bir savunma gücü yok.

Beklenen telefon geliyor ve Adam görüşmeyi kabul ediyor. Belirlenen yerde buluştuklarında yakışıklı bir gençle karşılaşıyoruz. Ayrıca karakterlerin yaş aralığı 20-30 arası olduğundan fazla ergen kafası yok. Adam flörtleşerek Nevada'yla konuşup teslim olmayı düşüneceğini söylüyor ve ortalıktan kayboluyor.

 Mercer logosu olan tişörtün katlarını açtım. "Senin için."
"Bana tişört mü aldın?" Tek kaşını kaldırdı. 

Vücudumdaki her sinir gerginlikle titriyordu. Sakin. "Üstüne bir tane geçirmeyi sürekli unuttuğundan sana tişört getirebileceğimi düşündüm. Malum, ciddi bir konuşma yapıyoruz."

Ardından aynı adrese başka bir Lider geliyor. Connor "Çılgın" Rogan. Kendisi biraz egoist sanırım.

"Ben bekar bir erkek Lider'im. Güçlüyüm, yakışıklıyım ve para babasıyım."
"Aynı zamanda mütevazı ve fazla alçakgönüllüsün."

Nevada, Rogan ile ilgili izlediği bir videodan dolayı bir diğer yakışıklı baş karakterimizin deli dehşet güçleri olduğunun farkında. Özetlemek gerekirse video Rogan'ın binaları yıkmasını ve ortalığı tozu dumana katmasını gösteriyor. Lider olsa bile ondaki fazla uçuk bir kuvvet.

Eğer bu yöne gitmeye devam edersem soluğu Herald'de alıp Çılgın Rogan hayran hikayelerinin peşine düşecektim. Şehir etrafımızda düşüyordu ve umutsuz beton parçaları yağarken sevişiyorduk...Ya tabii.

Nevada kurnaz bir genç bayan olsada kurdun karşısında miyavlamak gibi bir hareket olur direnişi. Rogan kesin adımlarla üzerine gelip kızı mavi gözlerine kitliyor. Nevada silahını çekip durmasını söylesede kendini yarı baygın halde adamın kollarında buluyor.

Aman Tanrım. Dudaklarım konuşamayacak kadar şişmişti. "Çıııı... çııl.. çılgı."

"Çılgın Rogan," dedi.

Rogan arka kapakta yazdığı gibi kızı kaçırıp işkence ediyor ama Nevada'nın direnci karşısında şoka uğruyor. Nevada evinde yaralı halde uyanınca ailesine herşeyi anlatmak zorunda kalıyor ve iki Lider arasına düşüşü böyle başlıyor. Kısa süre sonra Rogan kendisine bir teklif sunuyor. Adam Pierce'ı yakalamak için birlikte çalışmak. Nevada, Rogan'dan insanları öldürmemekle ilgili sözler alıp durumunu açıkladıktan sonra birlikte Adam'ın peşine düşüyorlar. Başta kararsız kalan Nevada Rogan'ın, büyükannesini kurtarması sonucu ortak olmaya karar veriyor. Geri kalanı ile ilgili söyleyebileceğim fazla bir şey yok. Spoiler vermek istemiyorum. Genel olarak bahsedecek olursak peşinde oldukları iş Adam'dan daha büyük birilerinin elinde. Yani savaşmaları gereken daha güçlü insanlar var. Bunu yaparken Nevada ve Rogan arasındaki tatlı atışmaları ve baştan çıkaran çekimi hissetmemek mümkün değil.

Karakterlerle ilgili söyleyebileceğim ufak şeyler var. Nevada, Rogan'dan etkileniyor ama karşı koymasının ve uzak kalmaya çalışmasının bir sebebi var. Aileler büyüler üzerine kurulduğundan Rogan'ın çok daha kuvvetli biriyle birlikte olması gerekiyor. Yani ondan beklenen bu ama Rogan fazla kural sever biri gibi durmuyor.
Bahsettiğimiz şu yıkım videosu Rogan askerdeyken çekilmiş ve Rogan daha sonra ortadan kaybolmuş. Katı kurallarla ve acımasızca büyütüldüğünden biraz soğuk biri. Yani sıcakkanlı ama acımasız ve umursamaz bir yapısı var. İşler Nevada'yı tanıdıktan sonra değişiyor. Bu umursamaz adam kendisi dışında birini koruma ihtiyacı duymaya başlıyor.
Bu kitap benden onay aldı. Kesinlikle alın, okuyun. 5/5


Kitabın içinde gördüğüm zaman kahkahalar atmama neden olan bir kaç replik yazarak sonlandıracağım.

Leon, Çılgın Rogan'a işaret etti. "Bunu görüyor musun? Bu nasıl adil olabiliyor?"
"Leon on beş yaşında," dedim Çılgın Rogan'a. "Şu anda adalet onun için çok önemli."
"Zamanın var," dedi Çılgın Rogan.
"Tabii..." Leon kafasını iki yana salladı. "Hayır, pek sayılmaz. Şarkı söyleyemeyeceğim kesin ve kesinlikle senin gibi gözükmeyeceğim."
"Ben dikkatle hesaplanmış bir çiftleşmenin ürünüyüm," dedi Çılgın Rogan.  "Dünyaya geldim, çünkü hanemin bir veliahdının olması yararlarınaydı ve anne ile babamın genleri doğru şeyleri tetiklemişti. Büyük ihtimalle sen, anne ve babanın birbirine olan sevgisinden doğdun."
"Anneme göre," dedi Bern, "Leon, annem prezervatifi hatırlayamayacak kadar sarhoş olduğu için dünyaya geldi.


Çılgın Rogan ona baktı. "Neden gözlük takıyorsun? Mükemmel bir görüşün olduğunu gayet biliyorum.
İşte başlıyoruz. Bu iş, pantolonların fermuarlarının açılıp hangisinin daha büyük olduğunun görülmesiyle sonuçlanabilirdi.


“Zenginsin değil mi?”
“Evet.”
“Odanın havalandırmasını falan yaptıramadın mı?”
“Burada saatlerce oturmayı beklemiyordum. Eğer sıcakladıysan sütyenini çıkarmaktan çekinme.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder